Informatie over Stro

De overgebleven stengels en gedorste aren van de graanplant worden stro genoemd. Dit wordt na het dorsen gesneden en verpakt tot balen. Stro staat bekend om zijn hoge vochtopname en bij sommige soorten om de voedingswaarde. Hierdoor is het uitstekend te gebruiken als structuurvoer wat vooral in de rundveehouderij veel wordt toegepast. Varianten Stro is in […]

Tarwestro

Tarwestro is samen met gerstestro de meest geproduceerde strosoort van Europa en heeft en uitstekende vochtopname. In de intensieve veehouderij en paardenhouderij word deze soort veel gebruikt als bodembedekker/stalstrooisel.  Het is geheel biologisch afbreekbaar en de mest word ook vaak weer gebruikt als bemesting voor het land.

Roggestro

Roggestro word in de veehouderij het minst gebruikt. Het heeft een lage voedingswaarde en is over het algemeen erg lang. Roggestro bevat een stof welke algengroei tegengaat. Hiervoor word dit product  steeds vaker toegepast als algenbestrijder in vijvers en dergelijke. De meest geproduceerde rogge in de Benelux is winterrogge. Tevens wordt rogge vaak gebruikt als […]

Koolzaadstro

Koolzaadstro, vooral gehakseld, wordt veel toegepast als stalstrooisel. Het kan echter ook uitstekend gebruikt worden als structuurvoer voor bijvoorbeeld de rundveehouderij. Koolzaadstro is in verhouding wat duurder dan andere soorten stro. Koolzaadstro heeft een hoge vochtopname.  

Gerstestro

Gerstestro heeft als eigenschap dat het iets minder vocht opneemt dan tarwestro, alleen heeft deze soort wel een hogere voedingswaarde waardoor het uitstekend als structuurvoer gebruikt kan worden.  Het word in tegenstelling tot andere soorten sneller gegeten.